środa, 26 czerwca 2013

Domowy majonez

Najważniejsze przy robieniu domowego majonezu jest to, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową (inaczej może nie mieć właściwej konsystencji). Tak przygotowany majonez można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. 

majonez kolacja dodatki cytryny śniadanie jajka śniadaniowe olej szybkie tanie proste pasta sok szybka danie pyszne domowy jak prosty rzepakowy cytrynowy tania przepyszna pyszna pyszny szybki prosta majonezy majonezowy domowym jajeczny ekspresowy świetna świetne świetny tani wyborna wyborne wyborny wspaniały wspaniała wspaniałe kręcony zrobić przepyszny przepyszne eskpresowe espres ekspresowa
Składniki: 
2 żółtka
100 ml oleju rzepakowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy łagodnej
sól 

Żółtka lekko roztrzep mikserem z sokiem z cytryny, musztardą i solą. Po troszku dolewaj olej nadal miksując na niskich obrotach. Majonez powinien mieć gładką i sztywną konsystencje.

majonez kolacja dodatki cytryny śniadanie jajka śniadaniowe olej szybkie tanie proste pasta sok szybka danie pyszne domowy jak prosty rzepakowy cytrynowy tania przepyszna pyszna pyszny szybki prosta majonezy majonezowy domowym jajeczny ekspresowy świetna świetne świetny tani wyborna wyborne wyborny wspaniały wspaniała wspaniałe kręcony zrobić przepyszny przepyszne eskpresowe espres ekspresowa



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...